YouTube videos stop while playing

GO TO ADMIN PANEL > ADD-ONS AND INSTALL VERTIFORO SIDEBAR TO SEE FORUMS AND SIDEBAR

Derek70

New member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
419
Points
0
This just started today when I play a YouTube video on my iPad, it will stop in the middle and the screen will go black, why?:confused:
 

Siff

New member
Joined
Sep 9, 2011
Messages
12
Points
0
That is weird... Are you using the YouTube app or are watching YouTube in Safari or another browser? Have you tried with different YouTube videos?
 

cjmnews

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Apr 26, 2006
Messages
9,346
Points
38
Location
Arizona
In your case Derek, it is typically bad network connection.

Do you want to post a link so someone else can see if there is an IOS issue with the video. What time stamp does it stop playing? I doubt it will help, but we can at least try.
 

Derek70

New member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
419
Points
0
Yes, go ahead and post it. I watched another shorter video it didn't do that. How do I correspond with this person? Maybe it was just that one video.
 

cjmnews

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Apr 26, 2006
Messages
9,346
Points
38
Location
Arizona
I don't have the link to the video, so I can't post the link. I only use YouTube on iOS to try and reproduce your issues. After I am done, I uninstall the YouTube app and use my PC where I have decent ad blocking.

You could use the feedback mechanisms in the YouTube application. I don't feel like installing it to transcribe the options here, so I'll let you look at the YouTube app and see the feedback options yourself.
 

Derek70

New member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
419
Points
0
I ok, was just watching another longer video, it did the same thing only this time it didn't go black, the picture froze. You said it was a bad network, do you mean bad internet? It's not my iPad, is it? If it's the internet it's ok, that's to be expected here where I live. I just don't want it to be my iPad itself.
Do you think if I use YouTube on Safari, it wouldn't do that? That would make it the app itself having problems wouldn't it.
How do I see the feedback options on the app?
 

Derek70

New member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
419
Points
0
Oh wait! You were asking if I wanted to post a link ok yes. Here's the 2nd video that froze. The only way I can get it to play again is a hard reset by turning pad off then on again. Same with the other one. Froze at 12:41. https://youtu.be/RMaDydHhAGg
 

Derek70

New member
Joined
Sep 10, 2009
Messages
419
Points
0
Hmmm, I clicked on the link myself, it opened the app. It was still stuck at that point. The only way I can get to play again is to move or jiggle the playing bar.
I just remembered I tried doing that to the first video that did that, I didn't work, but a hard reset did. But I had to do it twice because it froze twice. Here's the other video that froze. https://youtu.be/VmsNM2AFFxQ
 
Last edited:

cjmnews

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Apr 26, 2006
Messages
9,346
Points
38
Location
Arizona
Most of your issues seem to stem from a bad internet connection, not the iPad.

The first one seems to be the video. It hung for me around 12 minutes in. The counter is running but no sound or video for about 3 minutes, then it recovered around 15 minutes in and started playing again. One of the comments from Awesome Blossom stated the video is missing from 12:12-14:40 a year ago. So it is definitely the video. There are additional comments stating that a lot of the videos uploaded by this user have the bad video problem, also a year ago. So the owner does not care, and you'll just have to put up with it.

Nothing is wrong with your iPad or internet connection.
 

Siff

New member
Joined
Sep 9, 2011
Messages
12
Points
0
Derek70,
I tried both videos in a browser on a PC: the first video is bad, exactly as cjmnews described above. So, definitively not related to your iPad or your internet connection.

The second one seemed to play fine. Since there is (at least) one comment that there were stopping issues, this might be related the video or to the connection to the server which hosts the video. Or there might have been issues at some point and they have been fixed since.

Hope this helps.
 

greek

New member
Joined
Jun 15, 2017
Messages
1
Points
0
That may be due to some cache or some other issue related to your internet connection. You can solve it by looping the video.
 
Top