Ipad lost sound (solved for now but dont know the cause)

GO TO ADMIN PANEL > ADD-ONS AND INSTALL VERTIFORO SIDEBAR TO SEE FORUMS AND SIDEBAR

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
For some readon my ipad lost sound for awhile, no sound on youtube, facebook or music apps or site...NOTHING.. the speakers were out. I had to restart the ipad. that solved the problem but now im wondering what caused it??
 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
It happened again. my ipad had no sound, i had to reboot. why is this happening? i would like some feedback to this, please? im sorry but this seems to be a new problem my ipad is having and i just need to know what could be causing it....
 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
i guess im too late to edit... i just wanted to add, for the record, i tried all my apps, youtube, spotify, etc. the volume was maximum... no sound at all, i even tested my notifcation samples.... nothing. so i rebooted... now theres sound. this happened twice now. and my ipad does not have a mute button on its side. the only 3 buttons on there is the power and volume up and down... thats it.
 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
Also i googled the problem... it mentioned if you dont have a mute button on the side then theres one in the control center. That thing you swipe down on the screen? It showed me a pic. It looked something like this but not exactly.... This is mine
8353
 
Last edited by a moderator:

cjmnews

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Apr 26, 2006
Messages
9,884
Points
48
Location
Arizona
The mute button they are referring to is the silent mode button. The Bell in your picture. If the Bell is dark with a light background, then silent mode is on. Tap it to turn it off. The picture above shows silent mode is off.

Odd that Apple does not mention silent mode on their sounds page: https://support.apple.com/guide/ipad/change-or-turn-off-sounds-ipadffb110fc/ipados or on their their speakers not working page: https://support.apple.com/en-us/HT203794

The other possibility is the Moon button in your picture which is Do Not Disturb mode. If the Moon is dark with a light background then Do Not Disturb is on. Tap it to turn it off. The picture above shows Do Not Disturb is off.

The last thing that could be happening is IF you were connecting to Bluetooth speakers that you had set up. The radio signal in the Music box would be blue if this was the case. The picture above shows no Bluetooth connection is established. For me this happens occasionally because the speakers are outside so I don't hear them unless I am near windows next to the speakers.
 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
Nope... i tried the first 2 i put the bell on mute the music player still played And then the mood...ditto
and i dont think it was the blue tooth because the bluetooth speakers were in the kitchen and i was in living room with no sound, i wouldve heard something.
 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
That doesnt sound too positive... if i restore it. Ill lose my passwrords. And maybe some more stuff...🙁
now im wondering what could i have done to mess it up this bad? I didnt thinkit was messed up...
 

cjmnews

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Apr 26, 2006
Messages
9,884
Points
48
Location
Arizona
Restores don't lose much. If you use the KeyChain to store passwords, those will be restored. You may lose your WiFi passwords, but that is pretty easy to rectify.

Probably nothing you did. Possibly a bad update install. Not your fault at all.
 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
Ok, I restored it. The only problem is. I don’t have a lock screen. How do I turn it on?
 

cjmnews

Moderator
Staff member
Moderator
Joined
Apr 26, 2006
Messages
9,884
Points
48
Location
Arizona
Settings->Face ID and Passcode (Assuming no home button)
Settings->Touch ID and Passcode (Assuming a touch ID home button)
Settings->Passcode (Assuming plain home button)

 

DR0570

Member
Joined
Nov 11, 2018
Messages
255
Points
18
OK.. its in, but i had to put in a 6 digit rather than a 4 digit to open the home screen.
 
Top